International Business-student Niels tijdens zijn stage op Curaçao

Wat brengt je naar het mooie Curaçao? 

Ik studeer International Business Management aan de Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch. Je raadt het al; International, daar hoort natuurlijk een stage in het buitenland bij. 

Waar loop je stage? En hoe lang?

In totaal ben ik vijf maanden hier op het eiland voor mijn stage. Ik loop stage bij TAS Curaçao. Dat is een Nederlands bedrijf wat zorgt voor een grote (telefonische) bereikbaarheid voor MKB-bedrijven.  

Hoe bevalt Curaçao? 

Ik heb het enorm naar mijn zin hier en vind het dus héél erg jammer dat het avontuur er over drie weken alweer op zit. Het is inmiddels alweer vier maanden geleden dat ik naar Curaçao ben verhuisd.  Alle mooie stranden en heerlijke eettentjes gaan zeker gemist worden. Én dan heb ik het nog niet eens gehad over de leuke feesten die het eiland te bieden heeft! 

Hoe heb je je voorbereid op je tropenavontuur? 

Ik ben twee maanden voordat ik naar Curaçao toe ging, begonnen met de voorbereidingen. In mijn omgeving kende ik al een enkeling die voor langere tijd deze kant was opgegaan, dus ik kon hen makkelijk om advies vragen. Ondanks dat meerdere mensen mij aanraadden een bemiddelingsbureau te gebruiken, wilde ik eigenlijk alles zelf doen. De voornaamste reden was om kosten te besparen, want dat geld kon ik dan weer goed gebruiken hier op Curaçao. 

Verliepen je voorbereidingen soepel? 

Toen ik begon met het zoeken naar een passende stage, kwam ik erachter dat dit enigszins moeizaam verliep. Dus kort daarna heb ik een oproep geplaatst via Facebook.

Werkte dat? 

Binnen enkele dagen kwam ik in contact met Dennis. Ik kreeg een intakegesprek, waarbij ik mijn zoekopdracht met hem besprak, en hij gaf me duidelijk aan waarbij Wonen in de Tropen kon helpen. Heel snel daarna en op doorverwijzing van Dennis heb ik mijn stageplek gevonden bij TAS Curacao. Daarnaast heeft hij geholpen bij het regelen van de benodigde vergunningen, mijn huisvesting op het eiland en een goede huurauto. Gezien Dennis al bijna vier jaar op het eiland woont, heeft hij de nodige connecties en ervaringen opgebouwd, en weet hij precies wat er geregeld moet worden. Achteraf gezien is het een goede keuze geweest om de hulp van Wonen in de Tropen in te schakelen. Naar mijn mening een enorme aanrader! 

Stage Wonen in de Tropen Curacao
Niels stage curacao