Mandy emigreerde van het koude Zeeland naar het warme Curaçao.

Kun je je even voorstellen? 

Hi! Ik ben Mandy, 25 jaar oud en woonde in Zeeland, dicht bij de Belgische grens, voordat ik naar Curaçao verhuisde.  

Hoe ben je op Curaçao terecht gekomen?

In juli 2022 ging ik voor het eerst naar Curaçao op vakantie. Uiteraard vond ik die 10 dagen veel te kort. Al snel bij terugkomst in Nederland besloot ik om de definitieve stap te maken en besloot ik om te emigreren naar Curaçao. 

Waarom heb je besloten om naar Curaçao te komen voor een langere tijd?  

Wat mij vooral aanspreekt op het eiland is het weer, de vriendelijkheid van de bevolking en de ‘niets moet, alles mag’ mentaliteit.  

Was het gemakkelijk om alles te regelen en hoe waren jouw voorbereidingen?  

Stiekem komt er heel wat bij kijken wanneer je besluit om naar een ander land te emigreren. Eigenlijk raad ik iedereen aan om dit pad te bewandelen in samenwerking met een bemiddelingsbureau. Uiteraard probeerde ik uit te zoeken wat er precies moest gebeuren, maar helemaal duidelijk werd het voor mij niet. Nadat ik contact opnam met Wonen in de Tropen, kreeg ik duidelijkheid en sluitende antwoorden op veel vragen. Wat ik vooral handig vind is dat de tropenexperts binnen WIDT beschikken over veel betrouwbare connecties op het eiland. Je gaat naar een vreemd land, dus dan is vertrouwen natuurlijk heel fijn en belangrijk. Ook komt er veel kijken bij het aanvragen van de verschillende vergunningen. Het aanvragen hiervan bracht voor mij erg veel verwarring met zich mee, omdat er veel verschillende documenten aangeleverd moeten worden. Het is dan erg prettig om hulp te krijgen van een bedrijf dat volledig op de hoogte is en paraat staat voor al je vragen. 

Waarom heb je voor Wonen in de Tropen gekozen? 

Na het gesprek met een van de tropenexperts, waarbij er ook uitleg werd gegeven over de werkwijze en kenmerken van het bedrijf, was ik eigenlijk om. Het gaf me gelijk een vertrouwd gevoel, en het bracht voor mij veel rust met zich mee. Ook het feit dat WIDT paraat staat gedurende het verdere verloop van je aankomst en aanwezigheid op het eiland, geeft veel comfort.  

Stage Wonen in de Tropen Curacao
Niels stage curacao