Onderneemster Chantal startte haar Oppasbureau op Curaçao

Kun je jezelf even voorstellen?

Even voorstellen, mijn naam is Chantal, ik ben 24 jaar en ik woon nu net iets meer dan twee jaar op het prachtige eiland Curaçao.

Was je al lang van plan op om Curaçao te gaan wonen?

Ik ben ooit per ongeluk hier terecht gekomen voor een stage, vijf jaar geleden. ”Per ongeluk” zul je denken? Nou ja, ik wilde graag stage lopen in het buitenland, en de plannen voor Malta waren al gemaakt, maar ineens kwam er een advertentie voor Curaçao voorbij en ging er een wereld voor mij open!

Ik kende Curaçao van de mooie filmpjes en foto’s die ik altijd voorbij zag komen, maar had nooit gedacht dat stage lopen hier mogelijk was..

Wat is voor jou een echt pluspunt aan Curaçao?

Tijdens deze stage ben ik mijn hart verloren aan de prachtige stranden, de leuke feestjes en de vele mooie plekken die Curaçao heeft, maar vooral de mentaliteit en het niet ‘zoveel moeten’ is wat ik erg hard kon gebruiken na het altijd harde werken en studeren in Nederland.

Hoe is je idee van een eigen onderneming gekomen? 

Drie jaar na deze stage ben ik hierheen verhuisd en begon mijn zoektocht naar mezelf en wat nou echt bij mij past.  Ik wilde graag iets doen waar ik ook echt waardering, energie en plezier uithaal. Hieruit is Oppas bureau Curaçao ontstaan, want zeg nou eerlijk, wie is er nou meer dankbaar of enthousiast dan kinderen?
Ik heb hierin veel diverse gezinnen en kinderen mogen leren kennen en dat is wat het voor mij zo mooi en dankbaar werk maakt.

Wat doet Oppas bureau Curaçao?

De een nodigt me uit op de kinderfeestjes, dan loop ik met de andere rond op een happy-hour en is het voor een andere gezin weer puur en alleen het oppassen op de kinderen. Voor mijzelf is niks te gek! Dagje strand? Naar extreme zone? Helpen op een kinderfeestje? Oppassen op bruiloften of andere evenementen? Met al je vragen kun je bij mij terecht!
Ik heb hierin een team opgesteld met diverse meiden, en dit zijn stuk voor stuk meiden waar ik zelf 100% achter sta en die dezelfde visie delen. Hierin is alles precies passend bij elk gezin mogelijk, om het zo voor zowel toeristen als lokalen veel gemakkelijker te maken om een betrouwbare en ervaren oppasser te vinden!

Wat vind je nou echt leuk?

Het leukste van dit allemaal, vind ik dat ik zoveel prachtige gezinnen mag leren kennen en wij als Oppas bureau Curaçao een deel uit mogen maken van dé Curaçao ervaring voor deze gezinnen.

Ik hoop jullie met dit verhaal nog enthousiaster gemaakt te hebben over dit prachtige, kleine, maar fijne eiland.

Chantal Eigen onderneming